Gain rider VST

Top 5 Gain riders

Gain riding of ‘Riding the Faders’ is de handeling van het constant bewaken en aanpassen van de gain waar nodig tijdens het opnameproces om overbelasting van de recorder te voorkomen. Dit wordt meestal uitgevoerd op de faders van een opnameconsole en kost, als je dit handmatig wilt doen heel veel tijd. Gelukkig kan dit geautomatiseerd worden door middel van een plugin. En dat maakt ons leven een stuk makkelijker. Het zorgt ervoor dat het signaal minder pieken heeft en dus prettiger is om naar te luisteren.

  • Waves Vocal Rider – Een hele simpele plugin. Een van de meest gebruikte gain raiders op de markt. Heel eenvoudig in te regelen en werkt als een speer! Waves heeft eigenlijk altijd wel aanbiedingen en wacht dus even totdat deze plugin maar €29,95 kost 🙂
  • HoRNet Autogain – HoRNet is een Italiaans bedrijf, opgericht door Saverio Vigni en maakt hele leuke en betaalbare plugins. Deze plugin is heel eenvoudig in te regelen en kost net iets meer dan €10,-. En daarmee de goedkoopste plugin op dit lijstje en zeker een van de betere!
  • ERA Voice Leveler – ERA heeft 2 hele interessante ‘bundles‘, voor het opschonen van audio bestanden. De Voice Leveler is één van de plugins die deel uit maakt van die bundels. Het is eigenlijk geen gain rider en ook niet echt een compressor. Het heeft speciaal gepatenteerde algoritmen die ervoor zorgen dat en stem een constanter volume heeft. Met slechts 1 knop een “KNOBrainer” (zoals zij zelf zeggen :-))
  • Izotope Nectar 3 – Tja…… Dit is eigenlijk een channel strip, maar heeft een ook een knop “ALM”, de Auto Level Mode, die ervoor zorgt dat het audio niveau. ‘geleveld’ wordt. Nectar 3 is wat mij betreft een van de beste pakketten voor een stemacteur. Maar het is niet goedkoop……. Als het niet in de aanbieding is kost het €250,-, maar dan krijg je wel kwaliteit!
  • Melda MAutoVolume – Melda Production maakt hele goede plugins. Echt! En heeft ook een hele leuke GRATIS bundel met maar liefst 37 plugins! MAutoVolume is meer dan alleen een gain rider. Zo kun je de plugin ook als De-esser gebruiken of De-plopper. (Bekijk de video hier)