Top 5 Compressor plugins

Als je audio gaat bewerken dan kan je eigenlijk niet zonder een compressor. Het zorgt ervoor dat de dynamiek van het audiobestand minder wordt, waarbij de zachte gedeeltes harder klinken en harde gedeeltes zachter. Hieronder mijn Top 5 compressor plugins:

Een alternatief voor een compressor is een GAINRIDER. Een gainrider zorgt ervoor dat stukken die te hard of zacht opgenomen zijn, door middel van de fader, automatische harder en zachter worden ingeregeld en minder dynamisch worden en je dus een constanter volume krijgt. Het voordeel van een gainrider ten opzichte van een compressor is dat deze totaal geen extra kleur aan aan de opname geeft en dus heel natuurlijk blijft. Bekijk hier mij Top-5 Gainriders

  • FabFilter Pro-C2 – Natuurlijk staat deze compressor op mijn lijst. Afgezien van het feit dat ik een Nationaal product graag promoot, is dit ook zeker een van de BESTE compressors op de markt. Er is eigenlijk niets wat je met deze compressor niet kunt doen. Is super transparant (geen extra kleur aan het geluid) en heel overzichtelijk. Een aanrader voor een ieder die professionele compressor zoekt.
  • Waves CLA Compressors – Dit is een set van 3 (eigenlijk 4) compressors die gebaseerd zijn op oude analoge modellen uit de jaren 60 en 70 en worden nog veelvuldig gebruikt voor kun mooi geluid en perfecte werking: LA-2A, LA-3A en de 1176 (rev. Blacky and Bluey). Vooral de CLA-2A geeft een stem een mooi rond en warm geluid. Waves heeft regelmatig aanbiedingen en met een beetje geluk heb je er 1 voor €29,95 of alle drie voor €79,95!
  • Waves MV2 – Nog een plugin van Waves…. hoe kon het ook anders. Maar dit is een compressor en expander in 1  en dus ideaal voor voiceovers. Het is een plugin die heel makkelijk is in te regelen en snel een goed resultaat geeft. En natuurlijk regelmatig in de aanbieding, dus is dat niet het geval, wacht eventjes.
  • Sonible Smart:Comp – Net als de andere plugins van Sonible is dit ook weer een geweldige plugin met artificial intelligence. Zij noemen het een spectro-dynamic compressor en maakt het gebruik van een compressor voor mensen die nog niet veel ervaring hebben, heel eenvoudig.
  • TDR KotelnikovAls je geen budget hebt, maar de compressor van jouw DAW niet wilt gebruiken, dan raad ik deze aan. Je hebt er namelijk een GRATIS versie van die zeker niet onder doet voor menig commerciele compressor plugins. ook de betaalde versie van deze plugin, waarbij je wat extra functionaliteiten krijgt is ook nog zeer betaalbaar. Het wordt ook wel een MASTERING Compressor genoemd.