Focusrite Audio Interfaces

Focusrite

You can’t go wrong with a Focusrite zou ik bijna zeggen. In de home studios vooral bekend om hun hele goede en betaalbare audio interfaces.  Als je een voice-over home studio wilt beginnen dat zijn er maar een aantal betaalbare opties en Focusrite hoort daar zeker.

Ze hebben ook high-end professionele apparatuur maar met een Scarlet 2i2 audio interface zit je altijd goed als je maar maximaal 2 inputs nodig hebt. Dit interface heeft twee mic inputs met fantoom-power en een eigen gepatenteerde mic pre-amp en A/D converter. Maar ook als je dus 18 inputs in een rack-mount nodig hebt kun je heb terecht.

De audio interfaces werken vlekkeloos met alle DAW’s en hebben een lage latency en hebben niet veel ruis. De behuizing van al hun modellen is stevig en sollide. Bij aanschaf van een Focusrite krijg je ook een aantal plugins. Of je deze nodig hebt voor voice-over werk is een tweede

Focusrite heeft veel verschillende modellen op de markt. Van €100,- tot €5000,-. Maar wat heb je nou nodig? Over het algemeen heb je genoeg aan een Focusrite 2i2, maar wil je meer of toch een betere kwaliteit voorversterker, dan wordt het kiezen lastiger. Gelukkig kun je op hun site advies krijgen. Je kunt aangeven welke aansluiting je wilt hebben, welk besturingssysteem etc en zij stellen vervolgens een aantal modellen voor.

Interesse? Vergelijk hier verschillende Focusrite modellen.

Ben je in dubio en weet je niet wat je moet kiezen? Zoals ik al zei: You can’t go wrong with a Focusrite!